Alles wat u moet weten over een granieten keukenblad

Een granieten keukenblad is een populaire keuze onder huiseigenaren vanwege zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid. Graniet is een natuurlijk gesteente dat wordt gewonnen uit steengroeven en in platen wordt gesneden voor gebruik als keukenblad. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat u moet weten over granieten keukenbladen, inclusief voordelen, installatie, onderhoud en prijzen.

gratis offerte zonder verplichtingen
lokaal gecertificeerd 10Q Vakbedrijf
graniet keuken
graniet keukenblad
Graniet
Marmer
Composiet

Voordelen van een granieten keukenblad

Granieten keukenbladen hebben vele voordelen ten opzichte van andere materialen zoals marmer, kwarts of composiet. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van granieten keukenbladen:

 1. Duurzaamheid: Graniet is een van de hardste materialen die beschikbaar zijn voor keukenbladen. Het is bestand tegen krassen, hitte en vlekken en gaat vele jaren mee.
 2. Natuurlijke schoonheid: Elk granieten keukenblad is uniek vanwege de natuurlijke patronen en aders in het gesteente. Het biedt een mooie en elegante uitstraling aan uw keuken.
 3. Hittebestendig: Graniet is hittebestendig en kan temperaturen tot wel 200 graden Celsius weerstaan. Dit maakt het perfect voor het plaatsen van warme potten en pannen.
 4. Onderhoudsvriendelijk: Graniet is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het vereist slechts een regelmatige afdichting om het te beschermen tegen vlekken en schade.
 5. Toegevoegde waarde: Het installeren van een granieten keukenblad kan de waarde van uw huis verhogen en een belangrijke factor zijn bij de verkoop van uw woning.

Installatie van een granieten keukenblad

De installatie van een granieten keukenblad is geen gemakkelijke taak en moet worden uitgevoerd door een professionele installateur. Hieronder volgen enkele stappen die betrokken zijn bij het installeren van een granieten keukenblad:

 1. Meten: Voordat het granieten keukenblad kan worden geïnstalleerd, moet de ruimte waarin het zal worden geplaatst nauwkeurig worden gemeten.
 2. Voorbereiding: Het gebied waarop het granieten keukenblad wordt geplaatst, moet vlak en stabiel zijn.
 3. Plaatsing: Het granieten keukenblad wordt op de juiste plaats geplaatst en vastgezet met een speciale lijm.
 4. Afwerking: Nadat het granieten keukenblad is geïnstalleerd, wordt het afgewerkt met een kit om eventuele spleten of scheuren te dichten.

Onderhoud van een granieten keukenblad

Hoewel granieten keukenbladen duurzaam zijn, is het nog steeds belangrijk om ze goed te onderhouden om hun uiterlijk en levensduur te behouden. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een granieten keukenblad:

 1. Dagelijkse reiniging: Gebruik een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel om dagelijks uw granieten keukenblad schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of schurende sponzen.
 2. Periodieke afdichting: Het is belangrijk om uw granieten keukenblad periodiek te laten afdichten om het te beschermen tegen vlekken en schade. Een professionele installateur kan dit voor u doen.
 3. Vermijd zuren: Vermijd het morsen van zure vloeistoffen op uw granieten keukenblad, zoals citroensap of azijn. Deze kunnen het oppervlak aantasten en vlekken veroorzaken.
 4. Bescherm tegen hitte: Gebruik altijd een onderzetter of hittebestendige mat onder hete potten en pannen om uw granieten keukenblad te beschermen tegen schade door hitte.

Prijzen van een granieten keukenblad

De prijzen van granieten keukenbladen variëren afhankelijk van de grootte, dikte en kwaliteit van het graniet. Over het algemeen zijn granieten keukenbladen duurder dan andere materialen, zoals composiet of laminaat. Het is echter belangrijk om te onthouden dat granieten keukenbladen een investering zijn die jarenlang meegaat en uw huiswaarde kan verhogen.

Veelgestelde vragen over granieten keukenbladen

Granieten keukenbladen kunnen duurder zijn dan andere materialen en vereisen regelmatig onderhoud. Ze zijn ook zwaar en vereisen professionele installatie.

Ja, kleine beschadigingen of scheuren kunnen worden gerepareerd met behulp van een vulmiddel en afdichtmiddel. Grote beschadigingen kunnen echter moeilijker te repareren zijn.

Ja, graniet kan worden gebrandmerkt als het in contact komt met hete potten of pannen. Gebruik altijd een onderzetter of hittebestendige mat om uw granieten keukenblad te beschermen tegen hitte.

Stone Pro & 10Q specialisten

Een granieten keukenblad biedt vele voordelen, waaronder duurzaamheid, natuurlijke schoonheid en hittebestendigheid. Het vereist wel regelmatig onderhoud en professionele installatie. Bij Natuursteen-prijs.nl, als onderdeel van de Stone Pro partnership, kunt u terecht voor granieten keukenbladen van hoge kwaliteit en professionele installatie door 10Q specialisten. Neem contact met ons op voor meer informatie en prijzen.

Offerte aanvragen

Geef uw wensen door via onderstaand formulier en u ontvangt een offerte:

gratis offerte zonder verplichtingen
lokaal gecertificeerd 10Q Vakbedrijf
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  • Hidden
  natuursteen medewerker

  Werkwijze

  Direct na het indienen van uw verzoek met aantallen en maten voor een offerte, ontvangt u binnen 24 uur een goede werktekening en een offerte. Vervolgens wordt u gebeld. Als alles naar uw wens is, worden gelijk goede afspraken gemaakt. Duidelijk en betrouwbaar. Bij het ophalen of afleveren bij uw thuis ontvangt u tips en onderhoudsadviezen van de echte vakman. Dus alles snel en ook goed.